Bölgesel Zayıflama ve İncelmede Mezoterapi

 

Mezoterapi; Ağrı veya hastalıkları, vücutta bulundukları yere lokal olarak uygulanan mikroenjeksiyonlar yoluyla kontrol altına alan ya da tedavi eden bir tıbbi uygulamadır…

Mezoterapinin Diğer Tedavi Şekillerinden Farkı Nedir?
Sistemik yolla alınan ilaçlar kan yoluyla tüm vücuda yayılabildiği için hastalıkla ilgisi olmayan ancak o ilaçtan etkilenebilen diğer organ ya da dokuları da etkileyecektir ve istenmeyen yan etkiler oluşabilecektir. Mezoterapi ise sadece sorunlu bölgeye küçük miktarlarda yapılan mikroenjeksiyonlarla, hiç bir istenmeyen yan etkiye neden olmaksızın problemi çözecektir. Mezoterapide ilaçların uygulandığı hedef dokudan emilimi çok az olduğu için sistemik dolaşıma ilaç geçişi de yok denecek kadar azdır.

Mezoterapi estetik amaçlı olarak selülit tedavisi ve bölgesel zayıflama başta olmak üzere, damarsal lekeler, çeşitli cilt problemleri, skar revizyonu (ciltteki nedbe dokularının iyileşmesi), cilt yaşlanmasını ve saç dökülmesini engellemek amacıyla yaygın olarak başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.

Mezoterapi Nasıl Etki Eder ?
Kozmetik amaçlı mezoterapide; homeopatik ajanlar, farmasötikal ajanlar, vitaminler, bitki ekstraktları (özütleri) içeren ilaçlar mikroenjeksiyon tekniğiyle cilt ve cilt altına uygulanır. Enjekte edilecek ilaçlar kişiye, problemin olduğu bölgeye ve amaca uygun şekilde seçilmektedir. Bu şekilde o bölgedeki kan dolaşımı, lenfatik dolaşım, immün cevap, bağ doku, hücrelerin çalışması ve çoğalması düzenlenir.

Selülit ve Mezoterapi
Ülkemizdeki kadınların neredeyse %80’inin sorunu olan selülit, kalça, bacaklar, karın, hatta kollar ve dizlerde bile oluşabilir. Doktorlar, bu portakal kabuğu görünümüne nelerin sebep olduğunu tartışa dursunlar, selüliti olanlar bunlardan çabucak ve acısız bir şekilde kurtulmanın yolu.

Selülitin oluşmasının sebebi olarak östrojen hormonu gösteriliyor. Östrojen hormonu da kadınlara özgü bir hormon olduğu için selüliti kadınlara özgü bir hastalık olarak nitelemek yanlış olmaz. Östrojen, vücutta yağ ve şekerin depolanmasını sağlayarak insülini artırır. Özellikle buluğ çağı, hamilelik ve doğum kontrol haplarının kullanıldığı dönemlerde, bu hormon en üst seviyeye ulaşır. Kadın vücudunda kalça, karın, alt ve üst bacak bölgeleri yağ depolamaya uygun bir yapıdadır. Selülit, deri altındaki yağ hücreleri gereğinden fazla yağ depoladıkları zaman oluşur. Şişen hücreler dışarı doğru çıkıntılar oluşturur ve sonuçta deri girintili çıkıntılı bir hal alır.

 Selülite Karşı En Etkili Yöntem; Mezoterapi
Tedavi yöntemi ise mezoterapidir. Mezoterapi “orta deri tedavisi” anlamına gelmektedir. Deri altına belirli açılardan iğneler batırıldıktan sonra sinir uçları harekete geçer ve damar açıcı bir reaksiyon meydana gelir. Bu yöntem sayesinde eskiden ağız yoluyla alınan ilaçlar doğrudan hastalıklı bölgeye enjekte edilmeye başlanmış. Bu nedenle küçük dozlarda ilaçlarla bile daha etkin bir tedavi sağlanabiliyor.

Örneğin hastalıklı bir yaprağı kurtarmak için ilacı ağacın köküne verip, belirli bir kısmının yaprağı iyileştirmesini beklemek yerine, ilacı daha az dozlarda direkt olarak hasta olan yaprağa enjekte ederek tedavi gerçekleştirilir. Sonuçta sağlam yapraklara zarar vermeden hastalıklı yaprak kurtarılır.

Mezoterapi Nasıl Uygulanır ?
Uygulama sahası dezenfekte edildikten sonra seri bir şekilde dermis içine veya altına mikroenjeksiyonlar uygulanır.
Mezoterapi, çok ince ve kısa iğne uçları ( 4-6mmlik, 29G-30G iğneler ) kullanılmak suretiyle uygulanan bir yöntemdir. Hissedilen ağrı iğnelerin boyutlarıyla paralel olarak oldukça azdır. Uygulama bölgesi ender olarak lokal anestetik kremler veya spreyler aracılığı ile uyuşturularak tüm hissin kaybolması da sağlanabilir.

Yapılan Enjeksiyon Sayısı ve İşlemin Maliyeti Nedir ?
Hastaya, hastalığa ve enjeksiyonun yapılacağı bölgenin genişliğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Hastalığın ciddiyetine ve vücut yapısına göre cevap değişir. Ancak genel olarak 2-3 seansta sonuç alınmaya başlar TOTAL seans sonu 8-10 cm e kadar incelen hastalar olmakta

Mezoterapi Kimler İçin Uygun Değildir?
Deri enfeksiyonu, aktif herpes enfeksiyonu veya herpese yatkınlık,Psoriazis (Sedef hastalığı),Gebelik,İnme (felç), İnsülin bağımlı diabetes mellitus (şeker hastalığı),Kanser,Kan pıhtılaşma bozukluğu,Çoklu ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı,Otoimmün hastalıklar,Alerjik reaksiyonlar bulunan kişilerde mezoterapi uygulanmaz.

Mezoterapi Tedavisi yapan Yerlerden daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Özel MD Polikniliği

Euroderm Estetik

Estethica

Elite bakim

Her kadın Bakımlıdır ve sonsuz ilgiyi hak eder, şımartılmayı hak eder, elitebakim bu konuda sizlere ve erkeklere yardımcı olmak amacıyla kurulmuş güzel bir Blog sitesidir. Umarım zevkli vakit geçirirsiniz

Bir Cevap Yazın