Meditasyon Nedir? Yeni Başlayanlar için Öneriler!

Meditasyon Nedir? Yeni Başlayanlar için Öneriler!

Meditasyon, şimdiki anın farkındalığını geliştirmek için binlerce yıldır kullanılan bir tekniktir.
Odaklanmayı ve dikkati keskinleştirme, beden ve nefesle bağlantı kurma, zor duyguları kabullenmeyi geliştirme ve hatta bilinci değiştirme uygulamalarını içerebilir. Bir dizi fiziksel ve psikolojik fayda sağladığı gösterilmiştir.

Birçok manevi gelenek, öğretilerinin ve uygulamalarının bir parçası olarak meditasyonu içerirken, tekniğin kendisi herhangi bir dine veya inanca ait değildir. Kökeni eski olmasına rağmen, bugün hala tüm dünyadaki kültürlerde barış, sakinlik ve iç uyum duygusu yaratmak için uygulanmaktadır.

Meditasyon yapmanın doğru ya da yanlış bir yolu yoktur. Buna rağmen ihtiyaçlarınızı karşılayan bir uygulama bulmak önemlidir.

Yoğun programların ve zorlu yaşamların ortasında artan stresi azaltma ihtiyacınıza yönelik 9 meditasyon türü uygulaması vardır.

Popüler meditasyon uygulamaları nelerdir?

Dokuz popüler meditasyon uygulaması türü vardır:
• farkındalık meditasyonu
• manevi meditasyon
• odaklanmış meditasyon
• hareket meditasyonu
• mantra meditasyonu
• transandantal meditasyon
• aşamalı gevşeme
• sevgi dolu şefkat meditasyonu
• görselleştirme meditasyonu

 

Meditasyona nasıl başlanır?

Herkes meditasyon yapabilir. Yeni başlayanlar için sabırlı olun ve kendinize iyi davranın, çünkü nefesinize nasıl dikkat edeceğinizi ve meditasyon için nasıl oturacağınızı öğrenmek zor olabilir.
Meditasyon alışkanlığı edinmede disiplinli olmak da önemlidir – her gün sadece birkaç dakikalık meditasyon bile uzun bir yol kat edebilir.

Yeni başlayanlar için aşağıdaki yolları takip etmeye çalışın.

Meditasyon pratiğinize beklentiniz olmadan girin

Meditasyon, hayatın tüm problemlerini çözmek için anında hızlı bir çözüm değildir. Diğer herhangi bir egzersiz biçiminde olduğu gibi, meditasyon da çaba gerektirir ve faydalarını toplamak zaman alır.
Her meditasyona, sonrasında nasıl hissedeceğiniz veya ne kadar iyi bir insan olacağınız beklentileriyle girmemeye çalışın. Bunun yerine, her seferinde kendi zihninizi daha iyi tanımak için bir fırsat olarak meditasyona yaklaşın.

Meditasyon yapmak için bir zaman seçin ve buna bağlı kalın

Meditasyon yapmak için günün bir saatini planladığınızda, uygulamayı alışkanlık haline getirmek daha kolaydır ve bunu her gün yapmanız daha olasıdır.
Örneğin, meditasyonu , yatmadan önce günlük tutmak veya sabahları bir fincan kahve içmek gibi halihazırda sahip olduğunuz günlük bir alışkanlıkla eşleştirmeyi denemek isteyebilirsiniz .

Meditasyon yapmak için ayrılmış bir alan yaratın

Meditasyon yapmak için bir oda veya alan seçmek, bedeni ve zihni daha rahat hissetmek için eğitmeye yardımcı olabilir ve meditasyona daha kolay geçiş yapmanızı sağlar.
Bir meditasyon alanı yaratmak ve onu temiz ve düzenli tutmak, meditasyonun özel ve önemli hissetmesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda daha rahat bir zihin durumunu besleyen bir alan yaratmak için bir fırsattır; örneğin, bitkiler ekleyebilir, pencere kenarında serin bir yer bulabilir ve onu evinizde telefonsuz bir bölge olarak tutabilirsiniz.

Dinlenmek ve zihninizi boşaltmak için birkaç dakikanızı ayırın

Yoğun bir iş toplantısından sonra meditasyona başlamak en iyisi olmayabilir. Bu stresli anlardan sonra hareketsiz oturmak ve zihninizi sakinleştirmek daha zor olabilir.
Bu yüzden, sakinleşmek için birkaç dakika ayırmaya çalışın ve ardından meditasyon pratiğinize başlayın. Bu, zihnin toplantı sırasında söylenen bir şeye geri dönmesini önlemeye yardımcı olabilir ve daha net bir şekilde odaklanmanıza izin verebilir.

Vücudu sakinleştirmek için birkaç derin nefesle başlayın

Meditasyonunuza başlamadan önce birkaç derin nefes almak , sinir sisteminizin savaş ya da kaç tepkisinin tam tersi olan bir gevşeme tepkisini tetikleyebilir. Savaş ya da kaç tepkisi tetiklendiğinde, vücut tehlikeye hazırlanır, ancak gevşeme tepkisi uyarıldığında, vücut kendini güvende ve rahat hissetmeye başlar.
Ardından meditasyona başladığınızda nefesiniz normal hızına dönmelidir. Meditasyon boyunca nefesinize dikkat etmek önemli olacaktır ve bu tür dikkatli nefes alma vücuttaki stres seviyelerini azaltabilir.

Duygularınızı kabul edin

 Meditasyon yaptıktan sonra mutlu hissetmek normaldir, ancak biraz moralsiz hissetmek de normaldir.
Meditasyon, iyi duyguların yanı sıra kötü duyguları da ortaya çıkarır , böylece duygularımızın gerçekte ne olduğunu daha iyi anlayabiliriz – gelip geçici düşünceler ve duygular.
Hatta belki bir dakikanızı ayırın ve kendinize özen gösterdiğiniz için kendinize teşekkür edin ve meditasyon yapmak için harcadığınız çabadan gurur duyun.

 

Derin Nefes Almanın Sağlığa 11 İnanılmaz Faydası

 

Hızlı Saç Uzatan 4 Yoga Mudrası

3 thoughts on “Meditasyon Nedir? Yeni Başlayanlar için Öneriler!

Bir Cevap Yazın